MIJN VERHAAL

Orthomoleculaire traiteur met een neusje voor heerlijke gerechten.

Stef Machiels

Wie ben ik?

Ik ben Stephanie Machiels, orthomoleculair voedingsconsulente, gepassioneerd chef-kok en zaakvoerder van De Rode Ajuin.

Voedingstherapie en koken zijn mijn drijfveren. Ik help jou naar gezonde – maar smakelijke – eetgewoontes.

Enkele jaren geleden besloot ik mijn leven over een andere boeg te gooien. Ik nam afscheid van de routines en kwaaltjes die mij dagelijks achtervolgden. Ik volgde een studie orthomoleculair Voedingstherapeut (kPNI, BIOK en Iczo) en koos voor een opleiding als chef-kok. Aan het kookvuur sloeg de vonk letterlijk over.

Ik ontdekte de positieve impact van gebalanceerde orthomoleculaire voeding op mijn eigen leven. Vandaag deel ik die passie met zoveel mogelijk mensen.

Waarom
orthomoleculair koken?

Waarom orthomoleculair koken?

Gezondheid

Je lichaam heeft vitaminen en mineralen nodig. De orthomoleculaire visie is erop gericht je lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren.

Evenwicht

We weten het vaak zelf niet, maar onze eetgewoontes halen ons lichaam uit balans. Teveel zout, vetten en toegevoegde smaakversterkers verstoren het natuurlijk lichamelijk evenwicht.

Tal van voordelen

Door orthomoleculaire voeding krijg je meer energie, slaap je beter en het maakt je minder prikkelbaar. Het heeft een bewezen effect op je bioritme en je voelt je lekkerder in je vel.

Overheerlijk

Gezond hoef je niet te verwarren met onsmakelijk. De orthomoleculaire keuken biedt je tal van gevarieerde gerechten die je smaakpapillen doen tintelen. Lekker en gezond? Het kan dus echt!

FAQ

Meest gestelde vragen

Al mijn gerechten gebruiken de orthomoleculaire principes die worden toegepast in de keuken. 

Maar wat betekent ‘orthomoleculair’?

Ortho betekend ‘goed’ en moleculaire heet betrekking tot de moleculen in je lichaamscellen.

Orthomoleculair betekent dus de juiste voeding voor de moleculen in je cellen. Met de juiste voeding kan je lichaam optimaal functioneren en blijf je gezond.

Orthomoleculaire voeding heeft als doel om jou gezond door het leven te laten gaan. En dat doel geldt voor iedereen. Daarom voorzien ik aangepaste maaltijden voor mensen met allergieën en intoleranties.

Orthomoleculaire voeding is niet hetzelfde als bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch eten.

In de orthomoleculaire keuken werken we met ontzurende ingrediënten. Veel van de voeding die we vandaag eten, zijn zuurvormend  en dat is verstorend voor onze balans.

Ik plantaardige, biologische en vooral smakelijke producten. In mijn keuken vind je nog steeds heerlijke stukken vlees, frietjes gebakken in plantaardige olie (zoals kokosolie of ghee) en zelfs wijn en andere heerlijke dranken.

Je kiest je favoriete recepten uit en ik maak ze voor je klaar. Ik werk met een ophaalmoment op dinsdag, maar kan hier flexibel mee omgaan als dit voor jou niet past. Ook als bedrijf kan je bij mij bestellen. Deze kom ik bij je leveren. Hetzelfde geldt voor catering van je feest of evenement. Als bedrijf of organisator neem je contact met me op en geef je jouw wensen en behoeften telefonisch door. Ik zorg voor de rest!

Wist je dat een ajuin één van de enige ingrediënten is die wereldwijd gebruikt wordt? Van Zuid-Amerika tot Europa en Azië. En alles wat daartussen, daarboven en daaronder valt. Ik kook met lokale producten, maar laat me wel door de wereldkeuken en een periode die ik zelf in Azië doorbracht inspireren. Vandaar de naam “De Rode Ajuin”: een ingrediënt dat je in alle wereldkeukens terugvindt. 

Ik heb zelf een opleiding gevolgd bij KPNI Belgium.  Daardoor schotel ik mijn klanten vandaag een menu voor gebaseerd op de wetenschappelijke kennis over voeding.

Deze is vrij van gluten en tarwe, melk en caseïne, soja, geraffineerde suikers, peulvruchten, aardappelen en zoogdieren.

Het doel is om jou kennis te laten maken met een gezonde levensstijl. Je ontdekt heerlijke en gezonde alternatieven die goed voor je zijn.

Het dagelijks eten van de juiste voeding vol goede vetzuren en correcte vezels maakt echt een groot verschil. En daar doe ik het voor!

Contacteer me

  • Vennelaan 11, 9830 Sint-Martens-Latem
  • info@derodeajuin.be
  • +32 474 49 20 15