Orthomoleculaire principes

‘ORTHOMOLECULAIR’ (bijv. naamwoord)

De term “orthos” komt uit het Grieks en betekent: “juist”, “recht” of “gezond”. “Moleculair” staat voor molecuul. Met de term “orthomoleculair” wordt dus bedoeld dat gebruikgemaakt wordt van optimale moleculaire concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn.

‘ORTHOMOLECULAIR’
(bijv. naamwoord)

De term “orthos”
komt uit het Grieks
en betekent:
“juist”, “recht” of “gezond”.

“Moleculair” staat voor molecuul.
Met de term “orthomoleculair”
wordt dus bedoeld dat
gebruikgemaakt wordt van
optimale moleculaire concentraties
van substanties
die normaal in het menselijk
lichaam aanwezig zijn.

De voordelen

Gezondheid

Je lichaam heeft vitaminen en mineralen nodig. De orthomoleculaire visie is erop gericht je lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren.

Evenwicht

We weten het vaak zelf niet, maar onze eetgewoontes halen ons lichaam uit balans. Teveel zout, vetten en toegevoegde smaakversterkers verstoren het natuurlijk lichamelijk evenwicht.

Overheerlijk

Gezond hoef je niet te verwarren met onsmakelijk. De orthomoleculaire keuken biedt je tal van gevarieerde gerechten die je smaakpapillen doen tintelen. Lekker en gezond? Het kan dus echt!

Goed gevoel

Door orthomoleculaire voeding krijg je meer energie, slaap je beter en het maakt je minder prikkelbaar. Het heeft een bewezen effect op je bioritme en je voelt je lekkerder in je vel.

FAQ

Al mijn gerechten gebruiken de orthomoleculaire principes die worden toegepast in de keuken. Dat betekent dus de juiste voeding voor de moleculen in je cellen. Met de juiste voeding kan je lichaam optimaal functioneren en blijf je gezond.

Ja. Het doel is om jou gezond door het leven te laten gaan. Dat doel geldt voor iedereen. Daarom voorzie ik aangepaste maaltijden voor mensen met allergieën en intoleranties.

Orthomoleculaire voeding is niet hetzelfde als bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch eten. In de orthomoleculaire keuken werken we met ontzurende ingrediënten. Veel van de voeding die we vandaag eten, zijn zuurvormend  en dat is verstorend voor onze balans.

Ik gebruik plantaardige, biologische en vooral smakelijke producten. In mijn keuken vind je nog steeds heerlijke stukken vlees, frietjes gebakken in plantaardige olie (zoals kokosolie of ghee) en zelfs wijn en andere heerlijke dranken.

Je kiest je favoriete recepten uit en ik maak ze voor je klaar. Ik werk met een ophaalmoment op dinsdag, maar kan hier flexibel mee omgaan als dit voor jou niet past. Ook als bedrijf of als groep (catering voor evenementen) kan je bij mij bestellen. In dat geval kom ik bij je leveren. Neem contact op en geef je smakelijke wensen door. Ik zorg voor de rest! Voor meer informatie kan je terecht op deze pagina.

Ik heb zelf een opleiding gevolgd bij KPNI Belgium.  Daardoor schotel ik mijn klanten vandaag een menu voor gebaseerd op de wetenschappelijke kennis over voeding. Deze is vrij van gluten en tarwe, melk en caseïne, soja, geraffineerde suikers, peulvruchten, aardappelen en zoogdieren.

Dagelijks de juiste voeding eten vol goede vetzuren en correcte vezels maakt echt een groot verschil. Het is mijn doel om je kennis te laten maken met een gezonde levensstijl. Je ontdekt heerlijke en gezonde alternatieven die goed voor je zijn.

Ben je al ingeschreven op onze nieuwsbrief?

© 2020 Boelet

Interessante links

Informatie