Orthomoleculair

De term komt uit het Grieks “Orthos” en betekent “juist”, “recht” of “gezond”. “Moleculair” staat voor molecuul.  De term wordt gebruikt als behandelwijze waar concentraties van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen een verbetering van de lichaamsfuncties tot doel heeft. 

De Voordelen

Gezondheid

Evenwicht

Overheerlijk

Goed Gevoeld

Je lichaam heeft veel bouwstenen nodig. Deze reik je aan in de vorm van koolhydraten, proteïnen en vetten.  Deze drie groepen bevatten dan een resem aan mineralen, vitaminen, anti-oxidanten, polyfenolen .. 

De orthomoleculaire visie is erop gericht je lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om maximaal te functioneren. 

We weten het zelf vaak niet, maar onze eetgewoontes halen ons lichaam uit balans. Teveel zout, suiker, E-nummers en bijgevoegde smaakversterkers verstoren het natuurlijk evenwicht van het lichaam. 

Gezond hoef je niet te verwarren met onsmakklelijk. De orthomoleculaire keuken biedt je tal van gevarieerde gerechten die het lichaam uitdagen. Lekker én gezond? Het kan dus echt

Door orthomoleculaire voeding krijg je meer energie, slaap je beter en het maakt je minder prikkelbaar. Het heeft een bewezen effect op je bioritme en je voelt je lekkerder in je vel